Koronavirus tuo ylimääräistä haastetta syrjityille nuorille

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Kyselyiden mukaan huolestuttavan suuri osa nuorista kertoo kärsivänsä jonkinasteisesta syrjinnästä tai yksinäisyydestä. Monelle ei ole läheskään itsestään selvää, että lähipiiristä löytyisi yhtäkään hyvää ystävää, saati sitten muitakaan kavereita. Tämä tarkoittaa, ettei nuori voi edes unelmoida laittavansa partyking.fi:n vermeitä niskaansa ja suuntaavansa juhliin, sillä häneltä ei löydy ketään, kenen kanssa juhlia. Tämä on suuri ongelma, joka vaikuttaa vähintään välillisesti yhteiskunnan tasolla aivan kaikkiin. Siksi olisikin tärkeää, että yhteiskunta puuttuisi ongelmaan ennen kuin on aivan liian myöhäistä.

Koronavirus on jättänyt monet aivan yksin

Jo valmiiksi syrjityn nuoren voi olla äärimmäisen hankala löytää itselleen seuraa jo tavallisessakin tilanteessa. On siis selvää, että koronavoruksen aiheuttamat poikkeusolot eivät ainakaan ollenkaan helpota tätä taakkaa, vaan pahimmassa tapauksessa oikeastaan suurentavat sitä entisestään. Kun muihin on pidettävä etäisyyttä ja esimerkiksi kouluja on suljettu viruksen vuoksi, jää moni auttamatta aivan yksin. Kuinka tällaista voidaan ehkäistä ja mistä voitaisiin saada apua nuorten yksinäisyyteen?

Internet apukeinona

Nykyaika on tietyllä tavalla tuonut yksinäisyyden helpottamiseksi moniakin apuvälineitä, joskaan niitä ei aina mielletä sellaisiksi, sillä tietyllä tavalla ne saattavat kuin varkain toimia itseään vastaan ja pidemmällä tähtäimellä oikeastaan aiheuttaa yksinäisyyttä. Selkein näistä on tietenkin yleisesti internet ja tietysti kaikki sen sivutuotteet, kuten sosiaalinen media. Vaikka maailmassa noudatettaisiin turvavälejä ja kommunikoiminen olisikin hankalaa oikeassa elämässä, on internetissä tutustuminen usein helppoa vaikkapa sosiaalisen median välityksellä. Kun keskustelukumppania ei tarvitse katsoa niin sanotusti silmästä silmään, ei ujoakaan puhujaa välttämättä jännitä niin paljon kuin yleensä ja keskusteleminen vaikeistakin asioista voi olla helpompaa. Lisäksi keskustelu on mahdollista ihmisten kanssa ympäri maailmaa, joten vaihtoehtoja on perinteistä huomattavasti enemmän. Kannattaa kuitenkin pysyä sikäli varuillaan, että internetissä ei koskaan voi tietää, kuka ruudun toisella puolella oikeasti on. Kannattaa siis olla jakamatta turhan paljon henkilökohtaista dataa oman turvallisuuden takaamiseksi.

Add Your Comment

nominal