Syrjityille lapsille apua eläinterapiasta

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Syrjintä ja kiusaaminen ovat hyvin mystisiä ihmisen ja muiden eläinten käyttäytymisen malleja eivätkä niiden motiivit läheskään aina ole selitettävissä. Oikeastaan kuka vaan voi joutua kiusaamisen uhriksi oikeastaan mistä tahansa syystä. Yksi asia kuitenkin on aivan varmaa: kiusaaminen vaikuttaa aina uhriinsa psyykkisesti. Kun lapsi tai nuori joutuu koulussa, harrastuksessa tai vapaa-ajallaan kiusatuksi tai syrjityksi, vaikuttaa tämä alitajuisesti hänen elämäänsä koko elämän ajan ja voi myöhemmin oireilla tavoilla, joita ei edes tajua liittää kiusaamiseen. Juuri siksi näihin tilainteisiin pitääkin puuttua heti kun ne tapahtuvat ja käsitellä ne yhdessä lapsen kanssa, jotta hänelle ei jää niistä pahoja traumoja.

Syrjityille lapsille apua terapiaeläimistä

Jopa 30 prosenttia lapsista ja nuorista joutuu jossakin vaiheessa opintopolkuaan syrjityksi tai kiusatuksi koulussa. Valitettavasti monessa tapauksessa oppilas jää tilanteessa tosi yksin, jos opettaja ei satu huomaamaan tilannetta. Tällöin kiusaaminen voi alkaa oireilemaan myöhemmin tavoilla, jotka vaativat ammattilaisten hoitoa.

Yksi parhaaksi koetuista hoitometodeista juuri lasten ja nuorten kohdalla on ollut terapiaeläinten avulla toteutettava eläinterapia. Eläimistä on apua monissa erilaisissa tilanteissa ja ne voivat auttaa lasta pääsemään yli kiusaamistapauksesta nopeastikin. Yksi eläinterapian suurimmista eduista on myöskin se, että se auttaa lasta kehittämään muita elämälle ja tunne-elämälle hyödyllisiä taitoja.

Joissakin tapauksissa on mahdollista saada terapiaeläin lapsen kanssa samaan kotiin asumaan. Tällöin lemmikin ruoat voi hankkia edullisesti vaikkapa Zoo.fi -eläinkaupasta. Zoo.fi tarjoaa edullisesti kaikki lemmikin hoitoon tarvittavat välineet ja ruoat. Kun terapiaeläin tulee taloon lapsen hyvinvoinnin vuoksi, on tärkeä pitää huolta myös lemmikin hyvinvoinnista. Jos terapiaeläin ei voi hyvin, ei lapsenkaan terapian voi olettaa onnistuvan täydellä kapasiteetilla.

Miten terapiaa eläimen kanssa sitten käytännössä toteutetaan? Eläinterapian tärkeintä antia on eläimen ja lapsen keskinäinen toimiminen ja luottamus. Lapsen vinkkelistä eläin toimii ikään kuin luotettavana ystävänä, joka ei satuta. Lapsi voi silitellä eläintä, pitää sitä sylissä ja viettää sen kanssa aikaa sekä hoivailla sitä. Tämä opettaa samalla lapselle tunnetaitoja ja vastuuntuntoa, vaikka toki pääasiallisessa vastuussa eläimestä on edelleen perheen aikuinen.

Oletko kiinnostunut eläinterapiasta omalle syrjitylle tai kiusatulle lapsellesi? Ota yhteyttä paikalliseen terapiakeskukseen tai esimerkiksi eläinyhdistykseen ja pyydä näiltä tahoilta apua ja opastusta oikeanlaisen terapiaeläimen etsinnässä. Kun se oikea karvainen terapeutti löytyy, lapsesi hyvinvointi kohenee silmiesi edessä. Tämä on terapiamuoto, josta saavat nauttia myös vanhemmat!

Add Your Comment

nominal